Bekijk beschikbaarheid

Landgoed Huize Glory

13 hectare

Huize Glory beschikt over 13 hectare eigen grond. Elk stukje heeft zijn eigen unieke kenmerken. Er zijn mooie uitzichten en smalle bospaadjes. Doordat Huize Glory op de hoogste duin van Bergen aan Zee ligt, is er ook een mooi stukje duinlandschap met uitzicht op zee. Enkele jaren geleden werd de zichtas richting zee hersteld, waardoor u vanaf het terras een prachtig uitzicht op zee heeft.

Landhuis

In 1916 werd begonnen met de bouw van deze villa bovenop het
Russenduin.
Men is meer dan een jaar bezig geweest met de bouw. Het
huis werd ontworpen door architecten Van Gendt, volgens de principes
van de Amsterdamse School. Er werden veel luxe materialen gebruikt,
tegeltableaus, marmer, houtsnijwerk en glas-in-loodramen.
Het landhuis telt op dit moment 11 kamers, 13 appartementen, 3 zalen, 1
restaurant, 1 terras, enkele mooie hallen en een uitkijktoren.

Bijgebouw

In het bijgebouw, omringd door de natuur, zijn nu drie grote appartementen gesitueerd. Oorspronkelijk deed het bijgebouw dienst als
koetshuis en paardenstal. In 1930 werd het bijgebouw door het Bio Vacantieoord omgebouwd tot sportgebouw, met een gymzaal en een binnenzwembad.

Speeltuin

Vanwege het grote privé terrein heeft Huize Glory een mooie buitenspeelplaats gemaakt. Sinds kort ook met een leuke zelfgemaakte boomhut. Ideaal voor kleine kinderen om in een veilige omgeving te genieten van allerlei speeltoestellen.
 

Terras

Nergens in de omgeving zult u een terras vinden met zo’n uniek uitzicht als op het Russenduin in Bergen aan Zee. Dankzij de zichtas kunt u heerlijk genieten van uw lunch met een vergezicht waar je U tegen zegt. Ons terras biedt plaats aan 50 gasten en is geopend zolang het weer dit toelaat.

Restaurant

In het hart van het landhuis bevindt zich de grote eetzaal, waar nu ons restaurant is gevestigd. In het restaurant zijn alle unieke en authentieke elementen bewaard gebleven. Door de grote ramen heeft u uitzicht op zee en kunt u zich in de watten laten leggen en genieten van een heerlijke lunch of diner.
 

Vergaderen

Wilt u op een unieke plek vergaderen, dan kan dit bij Huize Glory. Laat u inspireren tijdens een vergadering met uitzicht op zee. Onze lichte en authentieke vergaderzalen bieden u de perfecte locatie om in alle stilte te brainstormen of om uw presentatie te geven. Nieuwsgierig? bekijk dan snel onze vergadermogelijkheden.
 

Parkeren

Niets is zo frusterend als op zoek te zijn naar een parkeerplek in een drukke badplaats. Alle hotel- en restaurantgasten kunnen op ons privé- terrein gratis parkeren. Ook is er de mogelijkheid om uw electrische auto bij ons op te laden.