NL | EN | DE | FR

Omgeving en bezienswaardigheden

Wat is er te doen tijdens uw verblijf

Omgeving en bezienswaardigheden. Wat is er te doen tijdens uw verblijf

 

 

Duinen en strand

Strand en Duin

Het strand van Bergen aan Zee betekent kilometers aan ruimte voor zand- en waterpret in de zomer wanneer het zonnetje er lekker bij is. De wintermaanden kunt u heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling.

Meer informatie

Parkeren in de omgeving

Tijdens mooie en warme dagen kan het druk zijn bij de kust. Wij raden aan om dan met het openbaar vervoer te gaan, aangezien er maar beperkte parkeermogelijkheden zijn in de gemeente Bergen.

Meer informatie

Toeristenbelasting

In Bergen overnachten jaarlijks zo’n 1,2 miljoen toeristen. De toeristen maken gebruik van de voorzieningen die de gemeente in stand houd. Kosten hiervoor worden grotendeels betaald door inwoners.

Meer informatie

Steden en dorpen

Bergen Nh

Een pittoresk dorp waar kunst, cultuur en natuur samenkomen. Gelegen aan het bos en vlakbij het strand van Bergen aan Zee. Met in het centrum van Bergen de prachtige Ruïnekerk en daaromheen gezellige terrasjes, restaurants en vele boetiekjes.

Meer informatie

Egmond

Egmond heeft Egmond aan Zee. Het oude vissersdorp met de vuurtoren die direct in het oog springt en het heerlijke strand. Egmond aan Zee is een echte familiebadplaats met tal van leuke/gezellige terrasjes, winkels en restaurants.

Meer informatie

Schoorl

Schoorl ligt, samen met Groet en Camperduin aan de rand van de Schoorlse Duinen. Een bezoek aan Schoorl gaat dan ook altijd samen met een bezoek aan deze mooie plaatsen. En niet te vergeten, het heerlijk rustige strand bij Hargen aan Zee.

Meer informatie

Alkmaar

Nabij gelegen gemeente Alkmaar is een mooie groene gemeente met vele polders, parken, recreatiegebieden en vaarwateren. En dit alles nabij strand, zee en duinen. Alkmaar is daarom startpunt van vele prachtige wandel-, fiets- en vaarroutes.

Meer informatie