Bekijk beschikbaarheid

Wat is er te doen?

Ontdek het fantastische Bergen aan zee

& laat je inspireren door de prachtige omgeving

Steden

Leuke bestemmingen voor dagtochten op rijafstand van Bergen aan Zee zijn o.a  Alkmaar, Hoorn, Schagen, Haarlem en natuurlijk Amsterdam. 

Dorpen

Gezellige plaatsen op slechts 10 km vanaf Huize Glory zijn ideaal om te bezichtigen met de fiets. Ontdek bijvoorbeeld het oude centrum van Bergen Binnen, de Schoorlse klimduin of het leuke winkelstraatje van Egmond aan Zee

Natuur

Het Noord-Hollandse Duinreservaat is één van de redenen waarvoor u naar Bergen aan Zee komt. Laat u tijdens uw wandeling of fietstocht door de deze mooie omgeving verrassen door de wilde hooglanders. Dwaal af in de bossen en duinpaden en waai uit tijdens een ontspannen strandwandeling. Deze beleving ervaart u alleen in Bergen aan Zee. Vergeet trouwens niet een duinkaart te kopen voor het PWN-gebied. Deze zijn verkrijgbaar bij onze receptie.

Bezienswaardigheden

Tijdens uw verblijf bij Huize Glory heeft u genoeg mogelijkheden om er in de buurt samen op uit te trekken. Denk aan het inspirerende museum Kranenburgh, het kleinschalige filmtheater Cinebergen, onze eigen
uitkijktoren, de ruïnekerk in Bergen, de kaasmarkt in Alkmaar of bezoek eens de abdij van Egmond.

Activiteiten

De omgeving van Bergen aan Zee leent zich met uitstek voor actieve vakantiegangers. Buiten de mooie wandel- en fietsroutes die je via fietsroute.nl kunt vinden, zijn er ook andere sportieve activiteiten te ondernemen, zoals diverse watersporten, midgetgolfen op een van de oudste midgetgolfbanen, een potje tennis, bowlen of karten in Limmen of huur een mountainbike en waag je aan het bekende mountainbikeparcours in de Schoorlse duinen.

Kids

Natuurlijk zijn er voldoende gezinsvriendelijke uitjes te maken in de omgeving. Lees zelf een heerlijk boek terwijl uw kinderen spelen in de buitenspeeltuin van Huize Glory, speel midgetgolfen in bergen, beleef een middag in de betaalde speeltuin de Batavier, ga een dagje naar de Holle Bolle Boom, bezoek de kleine dierentuin in Tuitjehorn, ga op een regenachtige dag naar Springtown of Monkeytown of ga samen het zeeaquarium in Bergen aan Zee.